Όταν ένας πρώην στρατιώτης που ανακαλύπτει χρυσό στην έρημο της Λαπωνίας προσπαθεί να πάρει τα λάφυρα στην πόλη, ναζί στρατιώτες με επικεφαλής έναν βάναυσο αξιωματικό των SS τον πολεμούν.
Άνετα ο ήρωας είναι ο Στεφανάκης σε μια από τις ιστορίες του
Nikolaos · 18 Σεπτεμβρίου, 2023 at 01:07:31 · →
Υπερβολικο στο ειδος του..ο αλλος στην θεση του θα ειχε πεθανει εκατο φορες! Νταξη,εχουμε εναν σουπερμαν και καπτεν Αμερικα μαζι! Βλεπεται ευχαριστα παντως για ταινια δρασης φαντασιας…
raflas75 · 9 Αυγούστου, 2023 at 08:19:56 · →
@ο Εξωλέστατος
πας καλα η εχεις καψει καμια φλατζα , αλλη μια τανια δρασης με πολλη ψεμα ,πραγματικα στα παπαρια μας η εκθεση που εγραψες
ο Εξωλέστατος · 29 Ιουλίου, 2023 at 18:15:35 · →
Προς monoo:
Κάποτε ένα φίλος δεξιός με ρώτησε το εξης: ξέρεις, μου λέει, γιατί οι κομμουνιστές έχουν το σφυροδρέπανο; -Για πες, του λέω.. Έναν αντίπαλο τον χτυπούν πρώτα με το σφυρί κι αν δουν οτι ψιλοκουνιέται ακόμη του δίνουν και μια με το δρεπάνι.. Γέλασα με την ψυχή μου.. -Πιθανόν .. του λέω.. Κάπως έτσι θα καταλήξεις εσύ και οι όμοιοί σου εκεί στο Δομοκό.. στον απόπατο της Ιστορίας … μέχρι τότε ένα φάντασμα θα σας κυνηγάει εκείνου του στρατιώτη που έμπηξε τη σημαία πάνω στο Ραιχσταγκ…
(δεν περίμενα βέβαια σοβαρή αντι- επιχειρηματολογία από κατακάθια του είδους σου… άλλωστε εδώ εξεπλάγειν και συ ο ιδιος με την ευφυΐα σου.. άκου στις πρώτες τέσσερεις γραμμές.. άθλος!!… χαχαχαχα )
cpak · 17 Ιουλίου, 2023 at 09:57:16 · →
Ταινιάρα ! Όπως έγραψε και κάποιος πιο κάτω αν γουστάρετε rambo, θα σας αρέσει. Λόγο αυτού του comment την είδα και όντως είναι τέλεια.
(Απλά πρέπει να δεχτείτε το αφήγημα της ιστορίας του πρωταγωνιστή, κοντά στο τέλος της ταινίας, με τον τρόπο που γλιτώνει από μια κατάσταση και ο σκηνοθέτης δεν του δίνει κάποιο βοήθημα, είναι ΕΠIΤΗΔΕΣ για να καταλάβεις ότι συνέβη αυτό λόγο του αφηγήματος που έχτισε η ταινία, αυτή η διευκρίνιση είναι για τα άτομα που λένε “δεν είναι ρεαλιστική” μάλλον δεν κατάλαβαν τι ταινία βλέπουν)
monoo · 17 Ιουλίου, 2023 at 09:50:44 · →
Ρε Εξωλέστατος, 4 γραμμές σου διάβασακαι κατάλαβα ότι γραφεις κομμουνιστική έκθεση, σοβαρέψου, δεν θα διαβάσει κανεις τις κοτσάνες σου. Και στην Πολωνια έκαναν εισβολή οι κομμουνιστές ΠΑΡEΑ με τους nazi αλλα εκεί δεν έχετε καμια δικαιολογία, ΟΥΣΤ! Σας εξισώνουμε γιατί είστε τα ίδια σκ@t@!Deal with it. Μονο σε τριτοκοσμικές χώρες υπάρχουν οι κομμουνιστές, τυχαίο?;Όχι βεβαια! Μονο εκεί βρίσκουν άτομα με χαμηλό IQ
sylk · 24 Ιουνίου, 2023 at 01:33:57 · →
Αναρωτιέμαι πού βρήκε τη μοτοσυκλέτα και το σκύλο του (τουλάχιστον) προς το τέλος. Αυτά.
stib · 23 Ιουνίου, 2023 at 22:31:34 · →
Ρε Εξωλέστατε παλι φταιει ο Συριζα ?
ο Εξωλέστατος · 10 Ιουνίου, 2023 at 17:25:58 · →
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!
Στις 30 Νοέμβρη 1939 άρχισαν οι πολεμικές αναμετρήσεις μεταξύ ΕΣΣΔ και Φιλανδίας. Ο λεγόμενος «Χειμερινός Πόλεμος» είναι μία άγνωστη σε πολλούς πτυχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και σε μεγάλο βαθμό, συκοφαντημένη, σε βάρος πάντα της ΕΣΣΔ.
Ο πόλεμος θα πρέπει να αναζητηθεί στη στάση της φασιστο- ηγεσίας της Φινλανδίας (κυβέρνηση Α. Καγιάντερ, συμμετείχαν και οι σοσιαλδημοκράτες δηλ. τύπου ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.. κάτι θυμίζει αυτό) που ουσιαστικά είχε μετατρέψει το έδαφος της χώρας σε πολεμικό προγεφύρωμα σε βάρος της ΕΣΣΔ, εκμεταλλευόμενη το γεγονός της γειτνίασης μ’ αυτή. Τα σοβιετο-φινλανδικά σύνορα στον ισθμό της Καρελίας βρισκόταν σε απόσταση μόνο 32 χλμ από το Λένινγκραντ! Για τις πολεμικές προετοιμασίες της, οχύρωση των παραμεθορίων περιοχών της, συμβολή (χρηματοδοτική όπως αποκαλύπτουν πλήθος ντοκουμέντων) είχε η Γερμανία(!!!), Μ. Βρετανία, Γαλλία, Σουηδία και ΗΠΑ.
Τον Απρίλη του 1938 η ΕΣΣΔ πρότεινε στη Φινλανδία την υπογραφή Συμφώνου Αμοιβαίας Βοήθειας που απορρίφθηκε. Στη συνέχεια ανάλογη προσπάθεια έγινε το Οκτώβρη του 1939 που πάλι απορρίφθηκε και μάλιστα με την υποστήριξη της Γερμανίας(!!!!), Αγγλίας, Γαλλίας, η Φινλανδία προχώρησε στις 13/10/1939 σε επιστράτευση. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αυτών η Φινλανδία ήταν σε «ανοικτή γραμμή» με τις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό και το τηλεγράφημα του Ρούζβελτ που με την έναρξη των συνομιλιών ευχόταν υποκριτικά οι διαπραγματεύσεις «να μην καταλήξουν σε συμφωνία που θα αγνοούσε την ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Φινλανδίας». Από την άλλη ο εκπρόσωπος της χιτλερικής Γερμανίας στο Ελσίνκι ζητούσε από την φινλανδική κυβέρνηση «να μην κλείσει συμφωνία με την ΕΣΣΔ». Ακολουθεί νέα Σοβιετική πρόταση σύμφωνα με την οποία προτείνεται εκμίσθωση της χερσονήσου Χάνκο και την ανταλλαγή εδαφών μεταξύ των δύο χωρών. Το απίθανο στην πρόταση αυτή, (που είχε ως στόχο την καλύτερη άμυνα της ΕΣΣΔ) και όχι την κατάργηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Φιλανδίας, είναι ότι η Φ. έπαιρνε διπλάσια εδάφη στη σοβιετική Καρελία, από αυτά που πρόσφερε. Μετά την αποτυχία των συνομιλιών η Φιλανδία έθεσε τις δυνάμεις της (περίπου 600.000 άνδρες) σε επιφυλακή, με διοικητή τον στρατάρχη Μαννερχαιμ, ενώ πλήθος προκλήσεων γινόταν στη περιοχή των συνόρων.
Στις 28 Νοέμβρη η ΕΣΣΔ αναγκάζεται να καταγγείλει το σύμφωνο μη επίθεσης με τη Φ. που είχε υπογραφεί το 1932. Η Φιλανδία αρνείται τις προτάσεις της ΕΣΣΔ για εκ νέου υπογραφή συμφώνου φιλίας και αμοιβαίας βοήθειας σε ευρύτατη βάση και στις 30 Νοέμβρη απαντά με κήρυξη πολέμου.
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Ο πόλεμος κράτησε συνολικά 104 μέρες και αυτό όχι λόγο της ανικανότητας όπως θέλουν να παρουσιάσουν, των σοβιετικών ενόπλων δυνάμεων (διοικητής στρατάρχης Τιμοσένκο), αλλά λόγω των ειδικών συνθηκών διεξαγωγής του. Το θέατρο των επιχειρήσεων (στενό της Καρελίας) δεν επέτρεπε την ανάπτυξη μεγάλων δυνάμεων, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι πέρα από τη στενότητα του χώρου, υπήρχε εκεί πλήθος δασών, λιμνών και ελών ενώ η θερμοκρασίες ξεπερνούσαν τους -30, το χιόνι ξεπερνούσε το ένα μέτρο και η μοναδική σιδηροδρομική γραμμή που τροφοδοτούσε το σοβιετικό στρατό περνούσε 150 χλμ. μακριά από το μέτωπο. Αυτό πρακτικά εμπόδιζε την χρήση αρμάτων μάχης και μηχανοκίνητων, ενώ προβληματική ήταν και η χρήση αεροπορίας λόγο του γεγονότος ότι, στις πολικές εκείνες περιοχές, η μέρα διαρκούσε ελάχιστα. Και φυσικά επρόκειτο για πόλεμο ενάντια σε οχυρωμένες θέσεις. Ο πόλεμος περνά από διάφορες φάσεις και τελειώνει ουσιαστικά στις 2 Μαρτίου όταν οι σοβιετικές δυνάμεις φτάνουν στα προάστια του Βίμποργκ. Στις 12 Μαρτίου υπογράφτηκε στη Μόσχα η ανακωχή, με την αποδοχή των όρων της ΕΣΣΔ. Αυτός πόλεμος βοήθησε τις στρατιωτικές δυνάμεις της ΕΣΣΔ πέρα από τ’ άλλα να αποκτήσουν πλούσια πείρα (που τους χρειάστηκε αργότερα) στη διάσπαση ισχυρά οχυρωμένων τοποθεσιών σε συνθήκες άγριου χειμώνα.
Η συμφωνία
Η συμφωνία εκφράζει ταυτόχρονα και τον φιλειρηνικό χαρακτήρα της ΕΣΣΔ, μια και δεν είχε ως στόχο την κατάκτηση της Φιλανδίας, αλλά την ίδια την προστασία της ΕΣΣΔ, από τον Άξονα, που οι προετοιμασίες επίθεσης ήταν ήδη «προ των πυλών». Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας η ΕΣΣΔ αποκτούσε τον ισθμό της Καρελίας, τις δυτικές και μεσημβρινές ακτές της λίμνης Λαντόγκα, ορισμένα νησιά στον Φοινιικό κόλπο και το δικαίωμα να εκμισθώνει για 30 χρόνια το λιμάνι και την περιοχή του Χανγκόε. Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών μεταφέρθηκαν προς τα ΒΔ στο ισθμό της Καρελίας σε απόσταση 150 χλμ από το Λένιγκραντ. Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη ανελάμβαναν αμοιβαία υποχρέωση να απόσχουν από οποιαδήποτε επίθεση κατά του άλλου και να μην μετάσχουν σε καμία συμμαχία που θα στρέφετε εναντίον του ενός ή του άλλου. Να τονίσουμε ότι οι όροι αυτοί τηρήθηκαν απόλυτα από την ΕΣΣΔ σε αντίθεση με την Φιλανδία που στις 26 Ιουνίου κήρυξε τον πόλεμο στην ΕΣΣΔ στο πλευρό των δυνάμεων του Άξονα!!!!!!.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ.!!!
Ο ρόλος των «δυτικών» δυνάμεων
Με πρόσχημα την δήθεν «απρόκλητη επίθεση σε βάρος μιας μικρής χώρας» προσήλθαν στο Συμβούλιο της Κοινωνίας των Εθνών με ταυτόχρονη αλλαγή της σύνθεσης της Γενικής Συνέλευσης, προστέθηκαν η Βολιβία, Αίγυπτος και Δομινικανική Δημοκρατία!) και αυτό με απόφαση του στις 14/12/1939 κατήγγειλε την ΕΣΣΔ ότι με τη στάση της παραβίασε το βασικό σύμφωνο της ΚΤΕ και κατά συνέπεια δεν μπορούσε να ανήκει στον Διεθνή αυτό Οργανισμό. Στόχος γενικότερος φυσικά ήταν να αξιοποιήσουν τον πόλεμο για την οργάνωση γενικευμένης αντισοβιετικής εκστρατείας. Εκτός όμως από την διπλωματική παρέμβαση προχώρησαν και σε στρατιωτική στήριξη της Φιλανδίας (και ενώ η Χιτλερική Γερμανία είχε ήδη καταλάβει την Πολωνία…). Στις ΗΠΑ με πρωτοβουλία του Ρούζβελτ δημιουργήθηκε η «επιτροπή βοηθείας της Φιλανδίας» με πρόεδρο τον Χουβερ (Δ/ντη FBI και γνωστό αντικομμουνιστικό τραβέλι). Η κυβέρνηση μάλιστα έδωσε δάνειο 10 εκατ. δολαρίων στην Φιλανδία,(δάνεια έδωσαν και τράπεζες των ΗΠΑ) ενώ οργανώθηκε και στρατολογία εθελοντών για να σταλούν εκεί. Μάλιστα ετοίμαζαν να στείλουν και κοινό εκστρατευτικό σώμα. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε ο Τσάμπερλαιν (βρετανός πρωθυπουργός) μιλώντας στη Βουλή (19/3/1940 μετά την συνθηκολόγηση της Φιλανδίας): «…Οι προετοιμασίες προχωρούσαν με την ανώτατη δυνατή προσοχή και το σώμα θα ήταν έτοιμο να ξεκινήσει στις αρχές του Μαρτίου…δύο μήνες πριν από την ημερομηνία που είχε ορίσει ο στρατάρχης Μάνερχαϊμ (σ.σ του Φιλανδικού στρατού) για την άφιξη του…». Επρόκειτο για ένα στρατό 100.000 ανδρών. Τελικά όμως αυτός ο σχεδιασμός δεν προχώρησε γιατί η Νορβηγία και η Σουηδία δεν επέτρεψαν τη δίοδο από τα εδάφη τους του εκστρατευτικού σώματος, μετά και από διακοίνωση της ΕΣΣΔ τον Γενάρη του 1940..
Να σημειώσουμε ακόμη ότι στην πράξη Άγγλοι και Γάλλοι, συνεργαζόταν με την Χιτλερική Γερμανία για την αποστολή των πολεμικών εφοδίων στην Φιλανδία. Είναι αποκαλυπτικό αυτό που αναφέρει ο Τσιάνο (υπουργός εξωτερικών της Ιταλίας, γαμπρός του Μουσολίνι) στο ημερολόγιο του: «…Στις αρχές του 1940 εδέχθην τον πρεσβευτή της Φιλανδίας που με ευχαρίστησε για τη βοήθεια που δώσαμε στη χώρα του και που μου ζήτησε όπλα, καθώς και τεχνικούς. Απήντησα ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνον εφ’ όσον η Γερμανία δεν απαγορεύει τη διάβαση. Ο εν λόγο διπλωμάτης μου απάντησε τότε ότι το πράγμα είναι κανονισμένο και έφθασε στο σημείο να μου εμπιστευθεί ότι η Γερμανία έχει ήδη δώσει η ίδια όπλα στην Φιλανδία, προπαντός υλικά που προερχόταν από τα πολωνικά λάφυρα..» !!!!!!
ΠΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ:
Αν δει κανείς τα credits στην αρχή και στο τέλος, η ταινία είναι συμπαραγωγή του φινλανδικού κέντρου κινηματογράφου και φινλαδικών εταιρειών με παγκόσμια διανομή Lionsgate, Χόλυγουντ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Είναι γνωστή η πολιτική της ΕΕ που εξισώνει τον Φασισμό με τον Κομμουνισμό και χώνει τεράστια κονδύλια γιαυτό τον σκοπό. Τα credits με τους συντελεστές κρατάνε πάνω από πέντε λεπτά.
Αυτό που μας λέει η πλοκή είναι ότι ένας Φινλανδός κομάντο αφού πολέμησε τους Ρώσους, επομένως αντικομουνιστής ως τα μπούνια και συνεπώς θα έπρεπε να είναι ιδεολογικός και στρατιωτικός σύμμαχος με τους Ναζί, και αφού οι Ρώσοι σκότωσαν την οικογένειά του που έμενε σε μια περιοχή ακατοίκητη, ελώδη, γεμάτη βάλτους, στάσιμα νερά όπου όπως είδαμε διεξήχθησαν οι πολεμικές επιχειρήσεις, αντί, τέλος πάντων, να στρατευθεί στον πόλεμο που κάνει η ανθρωπότητα εναντίον των Ναζί γίνεται ένας τυχάρπαστος χρυσοθήρας και στη λάμψη του χρυσού γυρίζει το μάτι του και, έχει γράψει στα παπαρια του τον φόνο της οικογένειας του και τον πόλεμο. Μιλάμε για ταγμένο ιδεολόγο ενάντια στους κακούς Ρώσους. Δηλαδή αν απέναντι του είχε συμμάχους (Αμερικάνους, Άγγλους, Έλληνες!!!) θα τους είχε κάνει και αυτούς φέτες για το χρυσάφι!!. (Δείτε την ταινία KELLY’ S HEROES για να δείτε πόσο «μεγάλοι ιδεολόγοι» ήταν οι δυτικοί «σύμμαχοι»).
Η δε τελευταία σκηνή (μια απ’ τις πολλές) που η ταινία βγάζει τον αντικομουνισμό της (για να πάρει και τα φράγκα δηλ. απ΄την ΕΕ) είναι όταν συμβολικά η βόμβα με το σφυροδρέπανο καταστρέφεται μαζί με τον SS δηλ. αλληλοεξοντώνεται ο φασισμός με τον κομμουνισμό. Tώρα πως ένα αμερικάνικο DC-3 είχε Ρώσο πιλότο και ρωσική βόμβα, πήγαινε που; και πως ήρθε σε επαφή ο ναζισταρας είναι τρικυμία εν κρανίω στο μυαλό του σεναριογράφου μόνο και μόνο για να βγάλει τον αντικομουνισμό του. Η ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.
Τώρα, για όλους εσάς και ειδικά τους νεολαίους που γουστάρουν splatter, gore, ξυλίκι, κλπ είναι τέλειο για πίτσα μπύρες και κλάσιμο στο τέλος… Δέστε ότι γουστάρετε αλλά μην μασάτε ότι κουτόχαρτο σας πουλάνε για τέτοια ζητήματα… ψάχτετο…
Τελευταίο.. με όλα αυτά δεν υποστηρίζω καθόλου την ρωσική εισβολή του φασίστα Πουτιν στην Ουκρανία…
Η Φινλανδία και η Σουηδία έκαναν αίτηση και θα πουν το ΝΑΤΟ..
Ανδρέας Σιδηρόπουλος · 8 Ιουνίου, 2023 at 15:06:23 · →
Αν και έχει κάποια παράλογα σημεία είναι φοβερή ταινιάρα!
GIANNHS · 28 Μαΐου, 2023 at 17:23:58 · →
telioooooo
Dimi 60 · 28 Μαΐου, 2023 at 02:00:50 · →
Νταξ…Ψιλοταραντινο…βλέπεται μωρε…Χαβαλεδιάζεις.
Angelo · 27 Μαΐου, 2023 at 16:11:18 · →
Για το ότι έπεσε με αεροπλάνο και δεν σκοτώθηκε δεν θα μιλήσω… Για το ότι τον κρέμασαν και επέζησε δεν θα μιλήσω… Αλλά να βγάλει νάρκη και να την ρίξει στο δόξα πατρί ενός κακού έλεος πια! Βλέπετε, αλλά αυτός ο σκηνοθέτης είναι για πολλές κλοτσιές!
carlos · 23 Μαΐου, 2023 at 22:06:47 · →
δεν υπαρχει!!!
Dimi 60 · 23 Μαΐου, 2023 at 00:37:43 · →
Ο Ραμπο της Φιλανδιας…Χολυγουντ.Λιγο Ταραντινο.Βλεπεται…
Χάρης · 22 Μαΐου, 2023 at 13:03:09 · →
Ρε παιδιά, όταν τον κρέμασαν πως έζησε;
Milo · 22 Μαΐου, 2023 at 12:56:07 · →
8αρι τίμια φιλανδική ταινία πολέμου!
Γρηγόρης · 22 Μαΐου, 2023 at 11:17:02 · →
Για τους φίλους του είδους,ταινιαρα.
Όσοι γουστάρουν μάχη,ξύλο, περιπέτεια δυνατή είναι τυχεροί που θα την δουν .
Τζον Μάλκοβιτς · 22 Μαΐου, 2023 at 03:39:59 · →
Εργάρα με πολύ δράση !!! 10 με τόνο !!!
Απ την αρχή ως το τέλος απίστευτη δράση !!!
Σκηνοθεσία , πλοκή όλα σούπερ!!! Είχε λίγο παραμυθάκι σε κάποια σημεία .
Μ/A · 21 Μαΐου, 2023 at 20:45:41 · →
Πολύ ωραία ταινία αλλά έχει πολύ Μα πολύ μα πάρα πολύ παραμύθι
sotos · 21 Μαΐου, 2023 at 16:24:58 · →
για οσους μεγαλωσαν με τον RAMBO θα το λατρεψουν..
Κυρ Λευτέρης · 21 Μαΐου, 2023 at 01:33:13 · →
Ωραία μη αμερικανική περιπέτεια, με αρκετές αμερικανιές. Κράμα western, πολεμική β παγκοσμίου και με μπόλικο super hero. Οι λάτρεις του είδους, θα την ευχαριστηθούν.
geor · 20 Μαΐου, 2023 at 19:42:12 · →
Ταινιαρρα! Μου ανεβασε την αδρεναλιννη –σεβασμος στον ηρωισμο του.
ΣΩΤΗΡΗΣ · 20 Μαΐου, 2023 at 16:42:24 · →
ωραία ταινία αλλα ‘ο αθάνατος’ δεν πεθαίνει με τίποτα, τρώει απειρες σφαίρες αιμορραγεί, παλεύει και παραμένει ζωντανός. πολύ σκληρος για να πεθανει. 7/10
Nikos · 20 Μαΐου, 2023 at 11:30:16 · →
σοβαρα τωρα… μονο απ το τρεηλερ καλα η ”καπταιν Αμερικα” σκηνη.. Μαρβελια ειναι οκ… μα με τον γκασμα ν ανοιγει το τανκ σαν…… ”ρωσικο”…. ελεος!…. και βεβαια θα το δω…. μπηκαμε σε εποχη πολεμικων ταινιων πια… νιωθουμε?….. ν’αποτοξινωθουμε λιγο απ τα ηλιθια τρεντ της εποχης!
γιωργος τιμπολης · 20 Μαΐου, 2023 at 00:30:27 · →
γαμαει.σχολη tarantino.8/10.
wert · 19 Μαΐου, 2023 at 23:30:09 · →
Μεγαλύτερη μ@λ@κι@ δεν έχω δεί στην ζωή μου.
sensei · 19 Μαΐου, 2023 at 22:54:02 · →
Η σκηνη που του ριχνουν με τα πολυβολα και εχει την ασπιδα θα την ζηλευε και ο καπτεν αμερικα…..
Fcoartg · 19 Μαΐου, 2023 at 22:34:07 · →
Telio
Sofia · 19 Μαΐου, 2023 at 22:18:26 · →
Ουτε η Βαλχαλα δεν τον θελει
Χάρης · 19 Μαΐου, 2023 at 10:33:09 · →
WTF
Ο καουμπόι Κλιντ ισγουντ συναντά τον Εκλεκτό και σκοτώνουν ναζί στην φαλακρή εξοχή της Φινλανδίας .
Άνετα ο ήρωας είναι ο Στεφανάκης σε μια από τις ιστορίες του
Υπερβολικο στο ειδος του..ο αλλος στην θεση του θα ειχε πεθανει εκατο φορες! Νταξη,εχουμε εναν σουπερμαν και καπτεν Αμερικα μαζι! Βλεπεται ευχαριστα παντως για ταινια δρασης φαντασιας…
@ο Εξωλέστατος
πας καλα η εχεις καψει καμια φλατζα , αλλη μια τανια δρασης με πολλη ψεμα ,πραγματικα στα παπαρια μας η εκθεση που εγραψες
Προς monoo:
Κάποτε ένα φίλος δεξιός με ρώτησε το εξης: ξέρεις, μου λέει, γιατί οι κομμουνιστές έχουν το σφυροδρέπανο; -Για πες, του λέω.. Έναν αντίπαλο τον χτυπούν πρώτα με το σφυρί κι αν δουν οτι ψιλοκουνιέται ακόμη του δίνουν και μια με το δρεπάνι.. Γέλασα με την ψυχή μου.. -Πιθανόν .. του λέω.. Κάπως έτσι θα καταλήξεις εσύ και οι όμοιοί σου εκεί στο Δομοκό.. στον απόπατο της Ιστορίας … μέχρι τότε ένα φάντασμα θα σας κυνηγάει εκείνου του στρατιώτη που έμπηξε τη σημαία πάνω στο Ραιχσταγκ…
(δεν περίμενα βέβαια σοβαρή αντι- επιχειρηματολογία από κατακάθια του είδους σου… άλλωστε εδώ εξεπλάγειν και συ ο ιδιος με την ευφυΐα σου.. άκου στις πρώτες τέσσερεις γραμμές.. άθλος!!… χαχαχαχα )
Ταινιάρα ! Όπως έγραψε και κάποιος πιο κάτω αν γουστάρετε rambo, θα σας αρέσει. Λόγο αυτού του comment την είδα και όντως είναι τέλεια.
(Απλά πρέπει να δεχτείτε το αφήγημα της ιστορίας του πρωταγωνιστή, κοντά στο τέλος της ταινίας, με τον τρόπο που γλιτώνει από μια κατάσταση και ο σκηνοθέτης δεν του δίνει κάποιο βοήθημα, είναι ΕΠIΤΗΔΕΣ για να καταλάβεις ότι συνέβη αυτό λόγο του αφηγήματος που έχτισε η ταινία, αυτή η διευκρίνιση είναι για τα άτομα που λένε “δεν είναι ρεαλιστική” μάλλον δεν κατάλαβαν τι ταινία βλέπουν)
Ρε Εξωλέστατος, 4 γραμμές σου διάβασακαι κατάλαβα ότι γραφεις κομμουνιστική έκθεση, σοβαρέψου, δεν θα διαβάσει κανεις τις κοτσάνες σου. Και στην Πολωνια έκαναν εισβολή οι κομμουνιστές ΠΑΡEΑ με τους nazi αλλα εκεί δεν έχετε καμια δικαιολογία, ΟΥΣΤ! Σας εξισώνουμε γιατί είστε τα ίδια σκ@t@!Deal with it. Μονο σε τριτοκοσμικές χώρες υπάρχουν οι κομμουνιστές, τυχαίο?;Όχι βεβαια! Μονο εκεί βρίσκουν άτομα με χαμηλό IQ
Αναρωτιέμαι πού βρήκε τη μοτοσυκλέτα και το σκύλο του (τουλάχιστον) προς το τέλος. Αυτά.
Ρε Εξωλέστατε παλι φταιει ο Συριζα ?
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!
Στις 30 Νοέμβρη 1939 άρχισαν οι πολεμικές αναμετρήσεις μεταξύ ΕΣΣΔ και Φιλανδίας. Ο λεγόμενος «Χειμερινός Πόλεμος» είναι μία άγνωστη σε πολλούς πτυχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και σε μεγάλο βαθμό, συκοφαντημένη, σε βάρος πάντα της ΕΣΣΔ.
Ο πόλεμος θα πρέπει να αναζητηθεί στη στάση της φασιστο- ηγεσίας της Φινλανδίας (κυβέρνηση Α. Καγιάντερ, συμμετείχαν και οι σοσιαλδημοκράτες δηλ. τύπου ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.. κάτι θυμίζει αυτό) που ουσιαστικά είχε μετατρέψει το έδαφος της χώρας σε πολεμικό προγεφύρωμα σε βάρος της ΕΣΣΔ, εκμεταλλευόμενη το γεγονός της γειτνίασης μ’ αυτή. Τα σοβιετο-φινλανδικά σύνορα στον ισθμό της Καρελίας βρισκόταν σε απόσταση μόνο 32 χλμ από το Λένινγκραντ! Για τις πολεμικές προετοιμασίες της, οχύρωση των παραμεθορίων περιοχών της, συμβολή (χρηματοδοτική όπως αποκαλύπτουν πλήθος ντοκουμέντων) είχε η Γερμανία(!!!), Μ. Βρετανία, Γαλλία, Σουηδία και ΗΠΑ.
Τον Απρίλη του 1938 η ΕΣΣΔ πρότεινε στη Φινλανδία την υπογραφή Συμφώνου Αμοιβαίας Βοήθειας που απορρίφθηκε. Στη συνέχεια ανάλογη προσπάθεια έγινε το Οκτώβρη του 1939 που πάλι απορρίφθηκε και μάλιστα με την υποστήριξη της Γερμανίας(!!!!), Αγγλίας, Γαλλίας, η Φινλανδία προχώρησε στις 13/10/1939 σε επιστράτευση. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αυτών η Φινλανδία ήταν σε «ανοικτή γραμμή» με τις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό και το τηλεγράφημα του Ρούζβελτ που με την έναρξη των συνομιλιών ευχόταν υποκριτικά οι διαπραγματεύσεις «να μην καταλήξουν σε συμφωνία που θα αγνοούσε την ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Φινλανδίας». Από την άλλη ο εκπρόσωπος της χιτλερικής Γερμανίας στο Ελσίνκι ζητούσε από την φινλανδική κυβέρνηση «να μην κλείσει συμφωνία με την ΕΣΣΔ». Ακολουθεί νέα Σοβιετική πρόταση σύμφωνα με την οποία προτείνεται εκμίσθωση της χερσονήσου Χάνκο και την ανταλλαγή εδαφών μεταξύ των δύο χωρών. Το απίθανο στην πρόταση αυτή, (που είχε ως στόχο την καλύτερη άμυνα της ΕΣΣΔ) και όχι την κατάργηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Φιλανδίας, είναι ότι η Φ. έπαιρνε διπλάσια εδάφη στη σοβιετική Καρελία, από αυτά που πρόσφερε. Μετά την αποτυχία των συνομιλιών η Φιλανδία έθεσε τις δυνάμεις της (περίπου 600.000 άνδρες) σε επιφυλακή, με διοικητή τον στρατάρχη Μαννερχαιμ, ενώ πλήθος προκλήσεων γινόταν στη περιοχή των συνόρων.
Στις 28 Νοέμβρη η ΕΣΣΔ αναγκάζεται να καταγγείλει το σύμφωνο μη επίθεσης με τη Φ. που είχε υπογραφεί το 1932. Η Φιλανδία αρνείται τις προτάσεις της ΕΣΣΔ για εκ νέου υπογραφή συμφώνου φιλίας και αμοιβαίας βοήθειας σε ευρύτατη βάση και στις 30 Νοέμβρη απαντά με κήρυξη πολέμου.
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Ο πόλεμος κράτησε συνολικά 104 μέρες και αυτό όχι λόγο της ανικανότητας όπως θέλουν να παρουσιάσουν, των σοβιετικών ενόπλων δυνάμεων (διοικητής στρατάρχης Τιμοσένκο), αλλά λόγω των ειδικών συνθηκών διεξαγωγής του. Το θέατρο των επιχειρήσεων (στενό της Καρελίας) δεν επέτρεπε την ανάπτυξη μεγάλων δυνάμεων, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι πέρα από τη στενότητα του χώρου, υπήρχε εκεί πλήθος δασών, λιμνών και ελών ενώ η θερμοκρασίες ξεπερνούσαν τους -30, το χιόνι ξεπερνούσε το ένα μέτρο και η μοναδική σιδηροδρομική γραμμή που τροφοδοτούσε το σοβιετικό στρατό περνούσε 150 χλμ. μακριά από το μέτωπο. Αυτό πρακτικά εμπόδιζε την χρήση αρμάτων μάχης και μηχανοκίνητων, ενώ προβληματική ήταν και η χρήση αεροπορίας λόγο του γεγονότος ότι, στις πολικές εκείνες περιοχές, η μέρα διαρκούσε ελάχιστα. Και φυσικά επρόκειτο για πόλεμο ενάντια σε οχυρωμένες θέσεις. Ο πόλεμος περνά από διάφορες φάσεις και τελειώνει ουσιαστικά στις 2 Μαρτίου όταν οι σοβιετικές δυνάμεις φτάνουν στα προάστια του Βίμποργκ. Στις 12 Μαρτίου υπογράφτηκε στη Μόσχα η ανακωχή, με την αποδοχή των όρων της ΕΣΣΔ. Αυτός πόλεμος βοήθησε τις στρατιωτικές δυνάμεις της ΕΣΣΔ πέρα από τ’ άλλα να αποκτήσουν πλούσια πείρα (που τους χρειάστηκε αργότερα) στη διάσπαση ισχυρά οχυρωμένων τοποθεσιών σε συνθήκες άγριου χειμώνα.
Η συμφωνία
Η συμφωνία εκφράζει ταυτόχρονα και τον φιλειρηνικό χαρακτήρα της ΕΣΣΔ, μια και δεν είχε ως στόχο την κατάκτηση της Φιλανδίας, αλλά την ίδια την προστασία της ΕΣΣΔ, από τον Άξονα, που οι προετοιμασίες επίθεσης ήταν ήδη «προ των πυλών». Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας η ΕΣΣΔ αποκτούσε τον ισθμό της Καρελίας, τις δυτικές και μεσημβρινές ακτές της λίμνης Λαντόγκα, ορισμένα νησιά στον Φοινιικό κόλπο και το δικαίωμα να εκμισθώνει για 30 χρόνια το λιμάνι και την περιοχή του Χανγκόε. Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών μεταφέρθηκαν προς τα ΒΔ στο ισθμό της Καρελίας σε απόσταση 150 χλμ από το Λένιγκραντ. Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη ανελάμβαναν αμοιβαία υποχρέωση να απόσχουν από οποιαδήποτε επίθεση κατά του άλλου και να μην μετάσχουν σε καμία συμμαχία που θα στρέφετε εναντίον του ενός ή του άλλου. Να τονίσουμε ότι οι όροι αυτοί τηρήθηκαν απόλυτα από την ΕΣΣΔ σε αντίθεση με την Φιλανδία που στις 26 Ιουνίου κήρυξε τον πόλεμο στην ΕΣΣΔ στο πλευρό των δυνάμεων του Άξονα!!!!!!.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ.!!!
Ο ρόλος των «δυτικών» δυνάμεων
Με πρόσχημα την δήθεν «απρόκλητη επίθεση σε βάρος μιας μικρής χώρας» προσήλθαν στο Συμβούλιο της Κοινωνίας των Εθνών με ταυτόχρονη αλλαγή της σύνθεσης της Γενικής Συνέλευσης, προστέθηκαν η Βολιβία, Αίγυπτος και Δομινικανική Δημοκρατία!) και αυτό με απόφαση του στις 14/12/1939 κατήγγειλε την ΕΣΣΔ ότι με τη στάση της παραβίασε το βασικό σύμφωνο της ΚΤΕ και κατά συνέπεια δεν μπορούσε να ανήκει στον Διεθνή αυτό Οργανισμό. Στόχος γενικότερος φυσικά ήταν να αξιοποιήσουν τον πόλεμο για την οργάνωση γενικευμένης αντισοβιετικής εκστρατείας. Εκτός όμως από την διπλωματική παρέμβαση προχώρησαν και σε στρατιωτική στήριξη της Φιλανδίας (και ενώ η Χιτλερική Γερμανία είχε ήδη καταλάβει την Πολωνία…). Στις ΗΠΑ με πρωτοβουλία του Ρούζβελτ δημιουργήθηκε η «επιτροπή βοηθείας της Φιλανδίας» με πρόεδρο τον Χουβερ (Δ/ντη FBI και γνωστό αντικομμουνιστικό τραβέλι). Η κυβέρνηση μάλιστα έδωσε δάνειο 10 εκατ. δολαρίων στην Φιλανδία,(δάνεια έδωσαν και τράπεζες των ΗΠΑ) ενώ οργανώθηκε και στρατολογία εθελοντών για να σταλούν εκεί. Μάλιστα ετοίμαζαν να στείλουν και κοινό εκστρατευτικό σώμα. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε ο Τσάμπερλαιν (βρετανός πρωθυπουργός) μιλώντας στη Βουλή (19/3/1940 μετά την συνθηκολόγηση της Φιλανδίας): «…Οι προετοιμασίες προχωρούσαν με την ανώτατη δυνατή προσοχή και το σώμα θα ήταν έτοιμο να ξεκινήσει στις αρχές του Μαρτίου…δύο μήνες πριν από την ημερομηνία που είχε ορίσει ο στρατάρχης Μάνερχαϊμ (σ.σ του Φιλανδικού στρατού) για την άφιξη του…». Επρόκειτο για ένα στρατό 100.000 ανδρών. Τελικά όμως αυτός ο σχεδιασμός δεν προχώρησε γιατί η Νορβηγία και η Σουηδία δεν επέτρεψαν τη δίοδο από τα εδάφη τους του εκστρατευτικού σώματος, μετά και από διακοίνωση της ΕΣΣΔ τον Γενάρη του 1940..
Να σημειώσουμε ακόμη ότι στην πράξη Άγγλοι και Γάλλοι, συνεργαζόταν με την Χιτλερική Γερμανία για την αποστολή των πολεμικών εφοδίων στην Φιλανδία. Είναι αποκαλυπτικό αυτό που αναφέρει ο Τσιάνο (υπουργός εξωτερικών της Ιταλίας, γαμπρός του Μουσολίνι) στο ημερολόγιο του: «…Στις αρχές του 1940 εδέχθην τον πρεσβευτή της Φιλανδίας που με ευχαρίστησε για τη βοήθεια που δώσαμε στη χώρα του και που μου ζήτησε όπλα, καθώς και τεχνικούς. Απήντησα ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνον εφ’ όσον η Γερμανία δεν απαγορεύει τη διάβαση. Ο εν λόγο διπλωμάτης μου απάντησε τότε ότι το πράγμα είναι κανονισμένο και έφθασε στο σημείο να μου εμπιστευθεί ότι η Γερμανία έχει ήδη δώσει η ίδια όπλα στην Φιλανδία, προπαντός υλικά που προερχόταν από τα πολωνικά λάφυρα..» !!!!!!
ΠΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ:
Αν δει κανείς τα credits στην αρχή και στο τέλος, η ταινία είναι συμπαραγωγή του φινλανδικού κέντρου κινηματογράφου και φινλαδικών εταιρειών με παγκόσμια διανομή Lionsgate, Χόλυγουντ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Είναι γνωστή η πολιτική της ΕΕ που εξισώνει τον Φασισμό με τον Κομμουνισμό και χώνει τεράστια κονδύλια γιαυτό τον σκοπό. Τα credits με τους συντελεστές κρατάνε πάνω από πέντε λεπτά.
Αυτό που μας λέει η πλοκή είναι ότι ένας Φινλανδός κομάντο αφού πολέμησε τους Ρώσους, επομένως αντικομουνιστής ως τα μπούνια και συνεπώς θα έπρεπε να είναι ιδεολογικός και στρατιωτικός σύμμαχος με τους Ναζί, και αφού οι Ρώσοι σκότωσαν την οικογένειά του που έμενε σε μια περιοχή ακατοίκητη, ελώδη, γεμάτη βάλτους, στάσιμα νερά όπου όπως είδαμε διεξήχθησαν οι πολεμικές επιχειρήσεις, αντί, τέλος πάντων, να στρατευθεί στον πόλεμο που κάνει η ανθρωπότητα εναντίον των Ναζί γίνεται ένας τυχάρπαστος χρυσοθήρας και στη λάμψη του χρυσού γυρίζει το μάτι του και, έχει γράψει στα παπαρια του τον φόνο της οικογένειας του και τον πόλεμο. Μιλάμε για ταγμένο ιδεολόγο ενάντια στους κακούς Ρώσους. Δηλαδή αν απέναντι του είχε συμμάχους (Αμερικάνους, Άγγλους, Έλληνες!!!) θα τους είχε κάνει και αυτούς φέτες για το χρυσάφι!!. (Δείτε την ταινία KELLY’ S HEROES για να δείτε πόσο «μεγάλοι ιδεολόγοι» ήταν οι δυτικοί «σύμμαχοι»).
Η δε τελευταία σκηνή (μια απ’ τις πολλές) που η ταινία βγάζει τον αντικομουνισμό της (για να πάρει και τα φράγκα δηλ. απ΄την ΕΕ) είναι όταν συμβολικά η βόμβα με το σφυροδρέπανο καταστρέφεται μαζί με τον SS δηλ. αλληλοεξοντώνεται ο φασισμός με τον κομμουνισμό. Tώρα πως ένα αμερικάνικο DC-3 είχε Ρώσο πιλότο και ρωσική βόμβα, πήγαινε που; και πως ήρθε σε επαφή ο ναζισταρας είναι τρικυμία εν κρανίω στο μυαλό του σεναριογράφου μόνο και μόνο για να βγάλει τον αντικομουνισμό του. Η ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.
Τώρα, για όλους εσάς και ειδικά τους νεολαίους που γουστάρουν splatter, gore, ξυλίκι, κλπ είναι τέλειο για πίτσα μπύρες και κλάσιμο στο τέλος… Δέστε ότι γουστάρετε αλλά μην μασάτε ότι κουτόχαρτο σας πουλάνε για τέτοια ζητήματα… ψάχτετο…
Τελευταίο.. με όλα αυτά δεν υποστηρίζω καθόλου την ρωσική εισβολή του φασίστα Πουτιν στην Ουκρανία…
Η Φινλανδία και η Σουηδία έκαναν αίτηση και θα πουν το ΝΑΤΟ..
Αν και έχει κάποια παράλογα σημεία είναι φοβερή ταινιάρα!
telioooooo
Νταξ…Ψιλοταραντινο…βλέπεται μωρε…Χαβαλεδιάζεις.
Για το ότι έπεσε με αεροπλάνο και δεν σκοτώθηκε δεν θα μιλήσω… Για το ότι τον κρέμασαν και επέζησε δεν θα μιλήσω… Αλλά να βγάλει νάρκη και να την ρίξει στο δόξα πατρί ενός κακού έλεος πια! Βλέπετε, αλλά αυτός ο σκηνοθέτης είναι για πολλές κλοτσιές!
δεν υπαρχει!!!
Ο Ραμπο της Φιλανδιας…Χολυγουντ.Λιγο Ταραντινο.Βλεπεται…
Ρε παιδιά, όταν τον κρέμασαν πως έζησε;
8αρι τίμια φιλανδική ταινία πολέμου!
Για τους φίλους του είδους,ταινιαρα.
Όσοι γουστάρουν μάχη,ξύλο, περιπέτεια δυνατή είναι τυχεροί που θα την δουν .
Εργάρα με πολύ δράση !!! 10 με τόνο !!!
Απ την αρχή ως το τέλος απίστευτη δράση !!!
Σκηνοθεσία , πλοκή όλα σούπερ!!! Είχε λίγο παραμυθάκι σε κάποια σημεία .
Πολύ ωραία ταινία αλλά έχει πολύ Μα πολύ μα πάρα πολύ παραμύθι
για οσους μεγαλωσαν με τον RAMBO θα το λατρεψουν..
Ωραία μη αμερικανική περιπέτεια, με αρκετές αμερικανιές. Κράμα western, πολεμική β παγκοσμίου και με μπόλικο super hero. Οι λάτρεις του είδους, θα την ευχαριστηθούν.
Ταινιαρρα! Μου ανεβασε την αδρεναλιννη –σεβασμος στον ηρωισμο του.
ωραία ταινία αλλα ‘ο αθάνατος’ δεν πεθαίνει με τίποτα, τρώει απειρες σφαίρες αιμορραγεί, παλεύει και παραμένει ζωντανός. πολύ σκληρος για να πεθανει. 7/10
σοβαρα τωρα… μονο απ το τρεηλερ καλα η ”καπταιν Αμερικα” σκηνη.. Μαρβελια ειναι οκ… μα με τον γκασμα ν ανοιγει το τανκ σαν…… ”ρωσικο”…. ελεος!…. και βεβαια θα το δω…. μπηκαμε σε εποχη πολεμικων ταινιων πια… νιωθουμε?….. ν’αποτοξινωθουμε λιγο απ τα ηλιθια τρεντ της εποχης!
γαμαει.σχολη tarantino.8/10.
Μεγαλύτερη μ@λ@κι@ δεν έχω δεί στην ζωή μου.
Η σκηνη που του ριχνουν με τα πολυβολα και εχει την ασπιδα θα την ζηλευε και ο καπτεν αμερικα…..
Telio
Ουτε η Βαλχαλα δεν τον θελει
WTF
Ο καουμπόι Κλιντ ισγουντ συναντά τον Εκλεκτό και σκοτώνουν ναζί στην φαλακρή εξοχή της Φινλανδίας .
Ή κάτι τέτοιο